Въведете ключови думи за търсене

Камелия 2, Овча Купел

27Ниските експлоатационни разходи, модерно и качествено строителство, близостта до НБУ и тишината и спокойствието квартал „Овча Купел” са едни от най-големите предимства на проекта.Общите части на сградата са с положена настилка от луксозен гранит, стените и таваните са с нанесено покритие от латекс, парапетите са изпълнени с алуминиеви профили по проектния детайл.

При проектирането специално внимание е обърнато за постигане на оптимално изложение, функционалност и чувство за комфорт в разпределенията на апартаментите. Сградата се състои от сутерен, партер и пет жилищни етажа, като на сутеренния етаж са разположени седем паркоместа. На партерния етаж са разположени седем гаража, две открити паркоместа и вертикални комуникации – асансьор и стълбищна клетка.
На I, II, III и IV жилищни етажи са разположени по един тристаен апартамент, два двустайни апартамента и едно ателие.
В подпокривния етаж са разположени един апартамент и едно ателие.
Сградата е изпълнена с висококачествени материали, нови технологии и висококвалифициран труд.

Предимства на проекта:

  • висока рентабилност на инвестицията (покупна цена / доход от наем)
  • ниски експлоатационни разходи
  • тих и спокоен район
  • непосредствена близост до НБУ
  • модерно и качествено строителство

Жилищната сграда се намира в тихият и зелен квартал „Овча Купел” в югозападната част на столицата, известен с чистият си въздух и минералните води. На територията на квартала се намират два парка за отдих и разходки, лековит минерален басейн, четири училища, две средни специални училища, четири детски градини, Нов Български Университет, три болници и поликлиники, спортен комплекс „Славия”, конна база „Хан Аспарух”, автогара, както и магазини Kaufland, Billa, СВА, търговски център и кооперативен пазар. Връзките с другите части на града са уредени с автобуси 60, 11, 111, 102, 73, маршрутни линии 15, 27, 29, 48, трамваи 5, 11, 15, както и пътни артерии като бул. Цар Борис III, бул. Възкресение и южната дъга на Околовръстен път. Местоположението на сградата е на улица Камелия 31, на отстояние 150м от НБУ.

Конструкцията на сградата е масивна с носещи стоманобетонни греди и колони. Външните зидове са изпълнени с керамични тухли четворки, върху които е поставена ефективна топлоизолация – 8 см съгласно проекта по ОВ част и изчисленията за енергийна ефективност.
Фасадите са оформени със съвременни силикатни мазилки.
Вътрешните преградни стени са изградени от керамични тухли с дебелина 12 и 25 см. 
Във всички жилища има монтирани блиндирани входни врати. Прозоречната дограма е PVC – петкамерна. 
Сградата се обслужвана от четириместен хидравличен (безшумен) асансьор с автоматични врати и луксозна кабина.

В сградата има напълно изградени следните инсталации:

  • силова електроинсталация
- слаботокови инсталации
  • водопроводната инсталация изпълнена от полипропиленови тръби с изводи за топла и студена вода и канализация от РVС тръби
  • отоплителната система работи с природен газ, като за всяка жилищна единица са предвидени индивидуални котлета и алуминиеви радиатори.
  • вентилационна инсталация с принудителен и естествен газообмен по проект.

Общите части на сградата са с положена настилка от луксозен гранит, стените и таваните са с нанесено покритие от латекс, парапетите ще бъдат изпълнени с алуминиеви профили по проектния детайл